Voedingsleer

Wat voedt jou? Waar is jouw lichaam bij gebaat? Wanneer eet je gezond?

Voeding is ons eerste medicijn. Het is de brandstof voor onze cellen en daarom is het belangrijk om je eigen lijf goed te kennen. Soms eten en drinken we dingen omdat we dat gewend zijn of geleerd hebben of omdat we denken dat het gezond is. Maar is dat (nog) zo?

Zelf ben ik door ziekte geïnteresseerd geraakt in voeding en heb ik o.a. geleerd dat ik at wat juist mijn intoleranties voedde. Ik leerde ook dat ik mijn energielevel enorm kan beïnvloeden met mijn eetpatroon. En tijdens de overgang kwam ik erachter dat mijn lichaam andere voeding nodig had.

Belangrijkste is je eigen lijf heel goed kennen!

Voeding is enorm belangrijk en een van de dingen waar je zelf invloed op hebt. Als je ziek bent, heb je vaak wat anders nodig dan wanneer je je fit en gezond voelt. En soms zijn er onderliggende processen aan ziekte of klachten, zoals bijvoorbeeld een chronische laaggradige ontsteking, insulineresistentie en/of een lekkende darm waardoor er allerlei (vage) symptomen zijn. Te denken valt aan moeheid, hoofdpijn, slecht slapen, spier- en gewrichtspijnen, stemmingswisselingen en nog veel meer.

Heb jij een aanleiding om jouw voedingspatroon onder de loep te nemen?
Dan kan ik je daarin begeleiden. Dan kijken we samen naar wat je eet en zoeken we naar de (dis)balans. In je voeding maar vaak ook in je denken. Want welke rol heeft eten in jouw leven?

Om erachter te komen waar jouw lichaam bij gebaat is, is dit een proces dat tijd nodig heeft. Neem gerust contact op over meer informatie of als je wilt weten of dit iets voor jou is.