Voedingsleer

Wat voedt jou? Waar is jouw lichaam bij gebaat als het gaat over eten en drinken? Wanneer eet je gezond?

Voeding is ons eerste medicijn. Het is de brandstof voor onze cellen en daarom is het belangrijk om je eigen lijf goed te kennen. Soms eten en drinken we dingen omdat we dat gewend zijn of geleerd hebben of omdat we denken dat het gezond is. Maar is dat (nog) zo?

Zelf ben ik door ziekte ben ik geïnteresseerd geraakt in voeding en heb ik o.a. geleerd dat ik juist at wat mijn intoleranties voedde. Ik leerde ook dat ik mijn energielevel enorm kan beïnvloeden met mijn eetpatroon. En tijdens de overgang kwam ik erachter dat mijn lichaam andere voeding nodig had.

Belangrijkste is je eigen lijf heel goed kennen!

Zo zijn er mensen met een chronische laaggradige ontsteking en/of een lekkende darm waardoor er allerlei (vage) symptomen zijn. Zoals moeheid, slecht slapen, spier- en gewrichtspijnen, stemmingswisselingen en nog veel meer. Als je ziek bent, heb je vaak wat anders nodig dan wanneer je je fit en gezond voelt. Voeding is daarbij enorm belangrijk en is een van de dingen waar je zelf invloed op hebt.

Heb jij een aanleiding om jouw voedingspatroon onder de loep te nemen?
Dan kan ik je daarin begeleiden. Dan kijken we samen naar wat je eet en zoeken we naar de (dis)balans. Om erachter te komen waar jouw lichaam bij gebaat is, is dit een proces dat tijd nodig heeft. Soms vraag ik je bijvoorbeeld om 2 of 4 weken een bepaald voedingsmiddel te vervangen door iets anders om er daarna achter te komen hoe je lijf reageert als je het weer toevoegt.