Als licht de duisternis ‘bezwangert’

lichtKerst 2016, een feest van licht en gekoppeld aan de zonnewende op 21 december. Volgens de keltische natuurvolkeren betekent dit dat het licht het donker ‘bezwangert’.

Hoe voed ik het licht in mij? Wat voedt mijn licht? Als het duister is in mij vind ik het lastiger om deze voeding op te zoeken.

In het duister heb ik de neiging om stil te vallen, terwijl ik weet dat juist beweging me goed doet. In het duister heb ik ook meer zin in vetten en suikers, terwijl ik weet dat als ik eet met de seizoenen en wat ik geleerd heb tijdens mijn studie voedingsleer, ik me veel beter voel. Meditatie helpt ook. En toch verlies ik mezelf liever in afleiding dan dat ik mijn aandacht naar binnen richt.

Ik adem uit en gun mezelf rust. Ik adem in en nodig mezelf uit om op elk moment opnieuw te beginnen. Om ‘ja’ te zeggen tegen het leven.

Ik begin langzaam met bewegen. Zonder mezelf al te grote doelen te stellen; 1 ding per dag.
Ik ga naar buiten.
Ik deel hoe ik me voel.
Ik maak een gezonde maaltijd.
Ik geef mijn spiegelbeeld een compliment.
Ik laat me masseren.
Ik volg geleide meditaties voor het slapen gaan en bij het wakker worden.

En ik voel binnen no time de effecten; het licht in mijn wakkert aan. Een betere motivatie is er niet! Het ‘christus-bewustzijn’ in mij laat zijn geboortekreten weer horen.

Ik geef het licht graag aan je door, vanuit een diep besef hoe met duisterheid om te gaan. Ik wens je Licht, Liefde en Levensvreugde.